Mannen krijgen al sinds mensenheugenis tatoeages en in tegenstelling tot tatoeages voor vrouwen is het nooit een taboe geweest voor hen. Westerse mannen van gerenommeerde families onthielden zich van het dragen van mouwen met volledige arm, maar waren berucht voor het krijgen van tatoeages die verband hielden met een bepaald geheim genootschap waar ze deel van uitmaakten. In de 18e en 19e eeuw werden tatoeages geassocieerd met criminelen, die door de politie werden getatoeƫerd als een teken van identificatie en schaamte, en zeelieden, voor wie tatoeages een cultureel belangrijk onderwerp waren en konden helpen bij het identificeren van het lichaam in geval van een schipbreuk .

Koppeltattoos zijn een stijgende favoriet onder mannen, waarin ze hun liefde voor hun significante andere voor altijd vereeuwigen. Deze tatoeage heeft twee katten met een hart. Mensen, vooral mannen, houden van LIEFDE en zijn nooit verlegen om erover te vertellen aan de wereld. Hoe schattig is dat!

Pijl-tatoeages hebben veel symbolische betekenis, zowel persoonlijk als cultureel. Het laat zien dat de drager ambitieus is, zijn dierbaren beschermt en een goed concentratievermogen heeft. Een enkele pijl staat voor onafhankelijkheid en laat zien dat de persoon zelfredzaam is en beschermd wordt door zijn innerlijke kracht.

De ankertattoo is wijdverbreid, maar je wordt er niet moe van om ernaar te kijken. Het symboliseert dat de persoon geaard en nuchter is. Net zoals hoe een anker wordt gehesen voordat een schip de haven verlaat, geeft een tatoeage ervan aan dat de persoon klaar is om zijn stormachtige omgeving te verlaten en de nieuwe dag in te rijden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *